Träningsmotivation

Kategorier Blogg

Det att träna är säkert en krävande aktivitet. Det är inte enkelt att börja träna regelbundet och inte tappa motivation. Man säger att nyckeln till lycka är att övervinna den kortsiktiga törsten över de långsiktiga. Det är motivation och självdisciplin som avgör om man lyckas med det eller ej. Det som är viktigt är att vara medveten om sina svagheter som styrkor. När man vet vad man är bra på och vad man är dålig på, ska man säkert veta var ligger de farliga fällorna. Man kan dela upp motivation i olika typer baserat på var den kommer ifrån och vad den ska orsaka.

Olika metoder att behålla sin motivation

Varje person är annorlunda och behöver olika metoder att se värdet på handlingar som de gör. Man säger att den viktigaste faktorn att förbli motiverad är pengar. Det är dock inte sant, eller rättare sagt inte alltid. Sanningen är att den viktigaste faktorn alltid är den som gör att man känner sig belönad för handlingar som man gör. Det gör att man ser skillnaden före och efter handlingen och vill behålla den goda trenden. Beroende på vad man tränar, är det en bra vana att notera alla resultat i anteckningsbok eller applikation i smarttelefon. Det är inte bara hjälpsam när man vill jämföra resultat, men också definierar takten i vilken man blir bättre. Man ska komma ihåg att belöna sig för varje svårt val som man har gjort. Sådana enkla, små belöningar gör att man vill fortsätta i samma takt.

Olika metoder att behålla sin motivation

Ett annat sätt att kunna se skillnader är att ta ett foto av sin kropp innan man har börjat träna och jämföra till hur den ser ut efter några träningar. Det verkar inte vara bästa råd, men kan faktiskt väcka motivationen. Det är ett bra råd särskilt när man tränar för att gå ner i vikt. Då ska man dokumentera varje dag för att kunna se sina resultat. När det gäller träningar, är det mycket viktigt att falla i rutin. Rutinen gör att man går på träningar trots att man är trött eller helt enkelt inte har lust att göra träningen.

Är det svårt att behålla sin motivation?

Det är väldigt svårt att säga om det är svårt att behålla sin motivation. Det är så, eftersom varje person har en annorlunda karaktär och personlighetstyp. Faktumet är att det är enklare att förbli motiverad med tiden. Om man börjar träna, finns det många faktorer som gör att man vill sluta. Då träningar blir en del av rutin och vardagen, blir det enklare att motivera sig och man behöver inte tänka på det så mycket som i själva början.

Det finns några olika typer människor och man ska anpassa motivertingsätt till sin karaktär. Det kan låtsas uppenbart, men man gillar saker som gör att man känner sig bättre. Det är därför man ska fokusera sig på sådana handlingar som inte gör det svårt att uppnå målet, men på samma tid piggar upp en. Man ska helt enkelt hitta sitt eget sätt att belöna sig för ansträngningar utan att tappa målet från sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *